TAYLAND SON DAKİKA HABERLER

KIRMIZI GÖMLEKLİLER GÖSTERİ YAPTI.

13.03.2011
Tayland’da Geçen Yıl Yapılan Protestolardan Bu Yana Düzenlenen En Büyük Hükümet Karşıtı Gösteride On Binlerce “Kırmızı Gömlekli” Başkent Bangkok’ta Toplandı.
Haber Yayın Tarihi: 12.03.2011 19:59

Tayland’da geçen yıl yapılan protestolardan bu yana düzenlenen en büyük hükümet karşıtı gösteride on binlerce “kırmızı gömlekli” başkent Bangkok’ta toplandı.

Başbakan Abhisit Vejjajiva’nın parlamentoyu Mayıs ayı başında feshedeceğini açıklamasından bir gün sonra başkentteki Demokrasi Anıtı’nda toplanan 30 binden fazla kırmızı gömlekli, Temmuz ayında yapılması beklenen seçimlerden önce gövde gösterisi yaptı.

Kırmızı gömleklilerin lideri Nattavut Seykua, parlamentonun feshedilmesi ve genel seçim şartlarının oluşması halinde kırmızı gömleklilerin “seçim savaşı”nı yapmaya da hazır olduğunu söyledi.

Kırmızı gömlekliler, iktidara demokratik olmayan yollarla geldiğini iddia ettikleri Abhisit’in istifası ve erken seçim talebiyle geçen yıl 13 Martta gösterilere başlamış, iki aydan fazla süren gösterilerde çıkan şiddet olaylarında 91 kişi ölmüş, bin 400’den fazla kişi yaralanmıştı. – BANGKOK (Anadolu Ajansı)

——————————————————————–

TAYLAND, TÜRKİYE’NİN SİGARA İLE MÜCADELESİNİ İNCELEYECEK!

11.03.2011
Tütünle Mücadele Çalışmalarına Önemli Katkıda Bulunan Dr. Hatai Chitanondh Başkanlığındaki 12 Kişilik Tayland Heyeti 14-16 Mart Tarihleri Arasında Ankara’ya Gelecek.
Haber Yayın Tarihi: 11.03.2011 16:39

Tütünle mücadele çalışmalarına önemli katkıda bulunan Dr. Hatai Chitanondh başkanlığındaki 12 kişilik Tayland Heyeti 14-16 Mart tarihleri arasında Ankara’ya gelecek.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; 1980’li yıllardan bu yana Güney Doğu Asya bölgesinde ve dünyadaki tütünle mücadele çalışmalarına önemli katkılarda bulunan Dr. Hatai Chitanondh başkanlığındaki 12 kişilik Tayland heyetinin 14-16 Mart tarihleri arasında Ankara’ya geleceği belirtildi. Tayland Hükümeti’nin, Türkiye’nin tütün kontrolü konusunda yaptığı çalışmaları yerinde görmek ve Türkiye’nin tecrübelerinden istifade etmek üzere üst düzey kamu görevlilerinden oluşan bir heyet görevlendirdiği kaydedilen açıklamada, “Heyet, Sağlık Bakanımız Prof.Dr. Recep Akdağ’ı ziyaret edeceklerdir.” denildi. – ANKARA KAYNAK:(Cihan Haber Ajansı)

——————————————————————–

TAYLAND’DA KIRMIZILILAR SERBEST!!

Tayland da geçen seneki ayaklanmalar sonucunda tutuklanan Kırmızı gömleklilerin 7 lideri mahkeme kararı ile kefaletle serbest bırakıldı.Ülkede emniyet kuvvetleri herhangi bir iç karışıklığa karşı emniyet tedbirlerini arttıtdı..22.02.2011

——————————————————————–


YİNE KIRMIZILILAR!!

‘Kırmızı Gömlekliler’ meydanda!!
Tayland’da Hükümet Karşıtı “Kırmızı Gömlekliler” Gözaltındaki Liderlerinin Serbest Bırakılması Talebiyle Gösteri Yaptı.
Haber Yayın Tarihi: 19.02.2011 15:00

Tayland’da hükümet karşıtı “kırmızı gömlekliler” gözaltındaki liderlerinin serbest bırakılması talebiyle gösteri yaptı.

Polis, başkentteki 3 noktada, gösteri yapılmasını yasaklayan özel güvenlik yasasına karşı gelen 30 bin dolayında kişinin başkentte toplandığını belirtti.

Yüksek Mahkemenin, geçen nisan ve mayıstaki olaylı protestolarda gözaltına alınan ve terörle suçlanan 7 liderin kefaletle serbest bırakılıp bırakılmayacağına karar vermesi bekleniyor.

Kırmızı gömlekliler, geçen yıl ordunun bastırdığı, 91 kişinin ölümüyle sonuçlanan 10 haftalık protestolarla ilgili soruşturma nedeniyle de hükümeti eleştirdi. Yakın tarihteki en kötü siyasi şiddet olarak adlandırılan can kayıplarıyla ilgili soruşturma şu ana kadar sonuçlanmadı. Ordunun desteklediği Başbakan Abhisit Vejjajiva’nın karşıtları, can kayıplarından askerleri sorumlu tutuyor. Kırmızı Gömlekliler, Uluslararası Ceza Mahkemesinden (UCM), kendi soruşturmasını başlatmasını istiyor. Ancak Tayland UCM’yi onaylayan ülkeler arasında yer almıyor.

Güneydoğu Asya’nın en büyük ikinci ekonomisi Tayland’da haziran ayında genel seçim yapılacak. – BANGKOK (Anadolu Ajansı) 18.02.2011

———————————————————————–

Tayland Basını: Türkiye’nin İktidar Partisinin Rekor Zaferi

Türkiye haberleri
Türkiye’nin seçim sonuçlarını bazı Tayland gazeteleri internet sitelerinden flaş haber koduyla yayınladı.

Türkiye’nin seçim sonuçlarını bazı Tayland gazeteleri internet sitelerinden flaş haber koduyla yayınladı.

İngilizce yayınlanan Bangkok Post gazetesi, Türkiye’deki seçimle ilgili haberi internet sitesinde gece yarısı yayına koydu. Türkiye’den 4 saat ileri olan Tayland’da haberi okuyucuların uykuda olduğu bir saatte yayınlaması Tayland basınının 2011 genel seçimlerine verdiği önemin bir göstergesi olarak nitelendi. Haberde meclise giren partilerin oy oranları ve milletvekili sayılarıyla ilgili detaylı bilgi verildi.
(Cihan Haber Ajansı) [2793756]

———————————————————————–

TAYLAND İLE KAMBOÇYA ATEŞKES İMZALADI

Tayland ile kamboçya arasında yeni bir ateşkes anlaşması imzalandığı bildirildi.

Kamboçya Savunma Bakanlığı , dün yapılan ve sadece birkaç saat süren ilk ateşkes anlaşmasının ardından yapılan bu anlaşma ile , her iki tarafın ateşin kesilmesi konusunda hem fikir olduklarını duyurdu.
Yeni anlaşma Taylandlı yetkililer tarafından henüz doğrulanmadı.
İki komşu dün çatışmaların yedinci gününde bir ateşkes anlaşması yapmış ancak çatışmalar birkaç saat içinde yeniden başlamıştı.
AA

———————————————————————–

TAYLAND’DA DEPREM

Tayland ın kuzeyinde 5 ,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

2011-03-25

Myanmar da dün meydana gelen 6 ,8 büyüklüğündeki depremi hisseden Tayland da depremle sarsıldı. Tayland ın kuzeyinde 5 ,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Çiang Rai eyaleti valisi , depremin küçük çaplı hasara yol açtığını belirtti , ancak bazı bölgelerde telefon hatları kesildiği için hasarla ilgili ayrıntılı bilgiyi henüz alamadıklarını da söyledi.Myanmar da dün meydana gelen 6 ,8 büyüklüğündeki depremde onlarca kişi hayatını kaybederken , depremin Tayland da da bir kişinin ölümüne yol açtığı bildirilmişti. AA

———————————————————————–

BOMBA’NIN PATLADIĞI AN/TAYLAND

Otomobile yerleştirilen Bombanın patlama anı saniye saniye görüntülendi

2011-07-02

Tayland’ın güneyindeki Narathiwat Eyaleti’nde ayrılıkçı militanlar tarafından bir otomobile yerleştirilen Bombanın patlama anı saniye saniye görüntülendi.
Bomba , Taylandlı bir bomba imha uzmanının otomobili incelediği sırada patladı.
Adı açıklanmayan kişinin yaralandığı ve hastanede tedavisinin sürdüğü açıklandı.
Tayland’ın Malezya sınırında 2004 yılından bu yana yaşanan terör eylemlerinde 4 bin 500’ten fazla Müslüman ve Budist hayatını kaybetti.

———————————————————————–

TAYLAND KADIN BAŞBAKANA EMANET


Tayland Başbakanı Abhisit Vejjajiva, nihai seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından hezimete uğradığını kabul etti. Seçimleri eski başbakan Thaksin Şinavatra’nın kız kardeşi Yingluck Shinawatra kazandı.

03 Temmuz 2011

Başbakan, muhalefet partisi Puea Thai’yi hükümeti kurmaya davet ettiği açıklamasında, ”Netice açık: Puea Thai seçimi kazandı, Demokratlar kaybetti” dedi ve son yıllardaki şiddet olaylarının ardından ülkede birlik ve uzlaşı görmek istediğini kaydetti.

Kansız bir darbeyle iktidardan uzaklaştırılan eski başbakan Thaksin Şinavatra’nın kız kardeşi Yingluck Shinawatra da zafer konuşmasında, halkın kendisine bir şans verdiğini ifade etti.

44 yaşındaki Yingluck, ”Halk bana bir şans verdi. Halkım için çok çalışacağım” dedi.

Yingluck, Tayland’ın ilk kadın başbakanı olacak.

Bu arada yetkililer, oyların yüzde 80’inin sayıldığını, Yingluck’un partisinin hükümeti oluşturmak için gereken 251 sandalyeye şimdiden ulaştığını belirtti.

ESKİ BAŞBAKAN THAKSİN: “DÖNÜŞ İÇİN DOĞRU ZAMANI BEKLEYECEĞİM”

Kız kardeşinin liderliğinde bulunan ve kendisinin de desteklediği partinin, bugün yapılan genel seçimde ezici zafer kazanması üzerine açıklama yapan Tayland’ın yurt dışında yaşayan eski başbakanı Thaksin Shinawatra, ülkesine dönmek için doğru zamanı bekleyeceğini söyledi.

Puea Thai partisinin lideri, kardeşi Yingluck Shinawatra’yı seçim zaferinden ötürü arayarak kutlayan Thaksin, yaptığı açıklamada, “Tayland’a dönmek istiyorum, ancak doğru zaman için bekleyeceğim” dedi.

Hakkında açılan yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle 2006’daki darbeden beri Dubai’de yaşayan Thaksin, bu soruşturmaların siyasi amaçlı olduğunu öne sürüyor.

———————————————————————–

DARBECİ ORDU VE BAŞBAKANI SANDIKTA DİZE GETİRDİ.

Tayland’da ordu, dün yapılan seçimlerde 2008’de darbe yaparak Başbakanlıktan aldığı Puea Thai’nin partisinin zaferini kabul etti.

04 Temmuz 2011

Savunma Bakanı General Prawit Wongsuwon, ”Sonucu kabul ediyoruz, başka ne yapabiliriz? Halk kendisini açıkça ifade etti, o halde askerlerin yapacağı bir şey yok” açıklamasında bulundu.

Seçim Komisyonu da, muhalefet partisi Puea Thai’nin 500 sandalyeli parlamentoda 265 sandalye kazandığını ilan etti.

Öte yandan, dün yapılan genel seçimlerde hezimete uğrayan Başbakan Abhisit Vejjajiva, Demokrat Parti Genel Başkanlığını bıraktı.

Basın toplantısı düzenleyen Abhisit, ”Parti önceki seçimlerden daha az sandalye kazandığına göre, iyi bir lider olarak istifa ederek sorumluluğu üstleniyorum” ifadesini kullandı.

Partisinin 2 aya kadar yeni bir lider seçeceğini de söyleyen Abhisit, dün seçim hezimetinin ardından yaptığı konuşmada yenilgiyi kabul etmiş ve ”Netice açık, Puea Thai seçimi kazandı, Demokratlar kaybetti” demişti.

Demokratlar dünkü seçimlerde 159 sandalye kazanmış, kansız bir darbeyle iktidardan uzaklaştırılan Thaksin Şinavatra’nın kız kardeşinin muhalefet partisi Puea Thai ise 265 sandalye kazanmıştı.

46 yaşındaki Abhisit siyasi yaşamına 27 yaşında başlamış, 1992’de de parlamentoya giren en genç milletvekili olmuştu.

Oxford Üniversitesinde ekonomi okuyan Abhisit, Demokrat Parti kademelerinde yükselmiş 2008’de de Thaksin’in devrildiği darbe sonrasında seçilmeden başbakan olmuştu. Abhisit ordunun yanı sıra Bangkok’taki elit sınıf tarafından destekleniyordu.Tayland’ın yeni seçilen Başbakanı Yingluck Şinavatra, kendi kararlarını kendisinin alacağını, sürgündeki eski başbakan kardeşi Thaksin Şinavatra’nın kuklası olmayacağını söyledi.

———————————————————————-

TAYLAND DA SEL’DEN ÖLENLERİN SAYISI 237 YE YÜKSELDİ


Tayland’da muson yağmurlarının yol açtığı sellerde temmuz ayından bu yana ölenlerin sayısı 237’ye yükseldi.

Tayland’da muson yağmurlarının yol açtığı sellerde temmuz ayından bu yana ölenlerin sayısı 237’ye yükseldi.

Tarihinin en kötü sel felaketlerinden birini yaşayan Tayland’da 77 kentten 58’i sular altında kaldı.

Sel felaketi, ülke genelinde 2 milyondan fazla insanı etkiledi.

Ekili alanların büyük bir kısmı sular altında kaldığı için pirinç üretimi tehlike altına girdi.

Tayland’ın antik başkenti Ayutthaya kentindeki Budist tapınakları da selden zarar gördü.

Şiddetli yağışların kasım ayının ilk haftasına kadar devam etmesi bekleniyor.

———————————————————————-

Tayland Başbakanının Twitter Hesabı Ele Geçirildi


Tayland’ın ilk kadın Başbakanı Yingluck Shinawatra’nın Twitter hesabı bir hacker tarafından ele geçirildi.

Tayland’ın ilk kadın Başbakanı Yingluck Shinawatra’nın Twitter hesabı bir hacker tarafından ele geçirildi. İnternet korsanı, Shinawatra’nın hesabından kendi politik düşüncelerini içeren mesajlar paylaştı.

Tayland’ın ilk kadın Başbakanı Yingluck Shinawatra’nın Twitter hesabı, kimliği belirlenemeyen internet korsanı tarafından ele geçirildi. Hacker, kendi politik düşüncelerini başbakanın Twitter hesabından gönderdiği mesajlarla ifade etti. İnternet korsanı, mesajları Tayland Başbakanı Shinawatra yazıyormuş gibi paylaştı.

Hackerin en son mesaj, “Eğer Yingluck Shinawatra kendi Twitter hesabını koruyamıyorsa, ülkesini nasıl koruyabilir çok merak ediyorum.” oldu.

Hackerin paylaştığı diğer mesajlar ise şöyle: “Bu ülke bizim için bir şirket gibi. Biz kendi çıkarlarımız için çalışıyoruz, Tayland halkı için değil. Biz bizi destekleyenler için çalışıyoruz. Fakir insanlar için fırsatlar nerede? Biz onları kullandık. Onlara oy vermeleri için umut verdik.”

Tayland hükümet sözcüsü Thitima Chaisaeng, siber saldırıyı doğrularken, “Bilgi ve İletişim Teknolojisi Bakanlığı’na olayı bildirdik. Yetkililer siber saldırıdan sorumluyu bulacak. Şu an için kimin yaptığını bilmiyoruz.” dedi.

2006 yılında askeri darbe ile görevine son verilen Tayland’ın eski Başbakanı Thaksin Shinawatra’nın kız kardeşi olan Yingluck Shinawatra, 2011 seçimlerinde ülkenin ilk kadın başbakanı olarak seçilmişti.

———————————————————————-

TAYLAND SULAR ALTINDA

Muson yağmurlarının sebep olduğu sel felaketiyle boğuşan Tayland, son yarım yüzyılın en büyük doğal felaketini yaşıyor.

Muson yağmurlarının sebep olduğu sel felaketiyle karşı karşıya kalan Tayland, son yarım yüzyılın en büyük doğal felaketini yaşıyor.

Tayland’da Temmuz ayının sonlarında itibaren etkili olan şiddetli yağışların sebep olduğu sel felaketi halen devam ediyor. Felaket en son başkent Bangkok’a ulaşırken, şehri selden kurtarma çalışmaları ise yetersiz kalıyor. Ülkeyi boydan boya geçen Chao Phraya ve Tha Chin nehirlerinin taşmasıyla nehir kenarında bulunan şehirlerde halk panik içinde. 76 ilinden 28’i sular altında kalan Tayland’da, yardım ve kurtarma çalışmalarının yetersiz kalmasıyla insanlar evlerini terk ederek yüksek bölgelere kaçıyor.

Sel felaketi sonucu 400’den fazla kişi ölürken, toplam maddi zararın ise 2,5 milyar dolar civarında olduğu ifade ediliyor ama esas zararın sular çekildikten sonra ortaya çıkacağı belirtiliyor.31.10.2011

————————————————————————————

PC FİYATLARI ARTABİLİR!!

Eğer yeni bir PC alacaksanız elinizi çabuk tutun, yakında fiyatlar uçabilir… İşte nedeni…

Geçtiğimiz ay PC’niz için bir sabit disk satın aldıysanız şanslısınız. Tayland’da meydana gelen son 50 yılın en kötü sel felaketi, dünyanın iki numaralı sabit disk ihracatçısı olan ülkenin kısıntıya gitmesine neden oldu.

Routers’a göre sabit disk üreticileri, fiyatlarını yüzde 40 civarında artırdılar. Western Digital gibi sabit disk fabrikaları, Tayland’daki su baskınları nedeniyle kapatılmış bulunuyor. Dolayısıyla birçok bilgisayarcının sabit disk stoğu tükenmeye başlıyor. Bunun PC stoklarını etkilemesinin de mümkün olabileceği düşünülüyor. NetGear adındaki bir şirkete göre ise sürücü dağıtıcıları, seli bahane ederek sabit disk fiyatlarını iki kat artırmaya çalışıyorlar.

Tayland’daki doğal afet şimdilik sona ermiş gibi görünmüyor ve böyle devam ederse PC satışlarının etkilenmesi olası.05.11.2011

————————————————————————————

Tayland’ı haftalardır etkisi altına alan sellerde ölü sayısı 500’ü aştı.

Tayland’ı haftalardır etkisi altına alan sellerde ölü sayısı 500’ü aştı.

Hükümetten yapılan açıklamada, ülkenin tümünde seller ve su baskınlarından ölenlerin sayısının 506’ya ulaştığı belirtildi.

3 ay önce olağan dışı bir musonun yol açtığı ve ülkenin özellikle kuzey ve iç kesimlerini vuran sellerden milyonlarca kişi etkilendi.

12 milyon nüfuslu Bangkok’u çamurlu sularla karışık, toksik sanayi atıkları, çöpler ve hayvan leşleri ile sağlığa zararlı diğer maddeler işgal ederken, başkentin stratejik ticaret ve iş merkezi şimdilik sellerden etkilenmedi.

Yetkililer, kentin doğu ve batısındaki kanallar üzerinden kuzey yönünden gelen büyük miktarda suyu tahliye etmeye çalışıyorlar. – BANGKOK 09.11.2011

———————————————————————

KÜRESEL ALKOL POLİTİKASI KONFERANSI TAYLAND’DA BAŞLADI

Anestezi Kongresi

Küresel Alkol Politikası konferansı Tayland’ın Nonthaburi şehrinde başladı.

Küresel Alkol Politikası konferansı Tayland’ın Nonthaburi şehrinde başladı.

Dünya Sağlık Örgütü, Tayland Sağlık Bakanlığı, Küresel Alkol Politikası Birliği ve Tayland Sağlık Geliştirme Kurumu’nun birlikte düzenlediği konferansın açılışı bugün yapıldı. Tartışmaların Dünya Sağlık Örgütü’nün 2010 Alkol Hakkında Küresel Strateji isimli raporu üzerinden yapılacağı konferans, küresel alkolü kontrol çalışmaları açısından büyük önem taşıyor. Konferans, dünyanın her köşesinden gelen, piyasanın etkilerinden uzak duran ve alkol düzenlemeleri için çalışan pek çok lideri bir araya getiriyor.

Pek çok kanun yapıcı, avukat, akademisyen ve aktivist kendi bilgilerini ve deneyimlerini paylaşacaklar. Konferans aynı zamanda alkolden kaynaklanan problemleri azaltma yönünde çalışan küresel bir ağ sağlama için bir platform olma niteliğini taşıyor.

Alkol kaynaklı zararlar, alkol tüketiminin artışıyla beraber artıyor. Gelişen ekonomiler ve gençler arasında alkol tüketiminin arttığı belirtiliyor.

Konuşmacılar arasında bulunan Toronto Akıl Sağlığı ve Bağımlılık Merkezi uzmanlarından Jurgen Rehm, “Alkol hakkında konuştuğumuz zaman, Avrupa’da ve Batı’da yetişkinlerin alkolden uzak olduğunu belirtmek zor. Dünya çapında kadınlar alkolden uzak duruyor yani alkol tüketimi dünyada genel bir norm değildir” dedi.

Kore’de alkol araştırmaları yapan Mirian Sunmee de “Yılda 1,8 milyon insan alkol sebepli olarak ölüyor; bu 2007 yılında belirtilendi. Fakat bu sabah sayının 2,5 milyona yükseldiğini duydunuz” ifadesini kullandı.

Hindistan’lı araştırmacı Vivek Benegal ise sorunun ekonomik bağlantılarından bahsederek “Dünya çapında yapılan araştırmalar alkol bağlantılı sorunlardan zarar gören devasa bir nüfusun olduğunu belirtiyor fakat bu çalışmalar kanun veya diğer müdahaleler için kullanılamıyor” derken Doktor Han Tieru “Batı Pasifik bölgesinde alkol tüketimi büyük bir risk faktörü oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Meksikalı psikolog Guilherme Borges Guimaraes de alkol ve şiddet arasındaki ilişkiyi anlattığı konuşmasında “Amacımız ve burada belirtmek istediğimiz şey, sakatlık ve yaralanma riskleri ile acil servise giden insan sayısını azaltmaktır” dedi. – NONTHABURI

———————————————————————

49. Bangkok Uluslararası Mücevher Fuarı Başladı

Tayland’da 20 yıldır düzenlenen Bangkok Uluslararası Mücevher Fuarı bu sene de kapılarını ziyaretçilere açtı.

Tayland’da 20 yıldır düzenlenen Bangkok Uluslararası Mücevher Fuarı bu sene de kapılarını ziyaretçilere açtı.

Dünyada mücevher işleme konusunda ünü bulunan Tayland’da yılda iki sefer düzenlenen fuarda ziyaretçilere defileler ve multimedya sunumlarıyla en yeni ve en son tasarımlar sunuluyor. Fuarın ilk gününde birbirinden değerli taşlara ilginin yüksek olduğu gözlemlendi.

Tayland Mücevher Tüccarları Birliği satışlarda geçen seneye oranla yüzde 5 ile 8 arasında bir artış beklediklerini ve 400 milyar Tayland Bahtı hacminde ihracatı hedeflediklerini belirtti. Birlik, bu sene rekabetin artacağını belirterek kaliteyi yükseltmeleri konusunda ihracatçıları uyardı.

Bu sene 49’uncusu düzenlenen Bangkok Uluslararası Mücevher Fuarı’na 25 binden fazla ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Bugün başlayan fuar, Pazar gününe kadar devam edecek. – BANGKOK

Tam 15 Bankanın En Uygun Konut Kredisi için Başvurun!
1 Küp Şeker 2 Damla ile Grib’e Son
Aşka, Şansa ve Paraya RE Yüzüğü İle Sahip Olun. Denemesi BEDEVA!!
Anadili gibi İngilizce!
02.02.2012

———————————————————————

KAPLAN KASABI!

Tayland, polisin bir kasaba yaptığı baskın sonucu ortaya çıkan dehşet verici durumun şokunu yaşıyor.

Tayland, polisin bir kasaba yaptığı baskın sonucu ortaya çıkan dehşet verici durumun şokunu yaşıyor. Zira polisler, kesimhaneye indiklerinde kesilmiş bir kaplana ait etler, kaplan kafası ve derisi buldular.

Tayland, akıllara durgunluk veren bir olayın şokunu yaşıyor. Gözü dönmüş kişiler vahşi doğada avladıkları, yabani ve korunması gereken hayvanları şehir merkezlerindeki kasaplara getirip keserek, etlerini satıyorlar. İnanılmaz olay, polisin bir kasap dükkanına yaptığı baskınla ortaya çıktı. Kesimhaneye giren polisler karşılaştıkları manzarayla gözlerine inanamadılar. Çünkü henüz kesilmiş bir kaplan başı ve derisi ile kemikler ve ayrılmış etler karşılarında duruyordu.

Polis yaptığı detayları aramada ise buzdolapları içerisinde muhafaza edilen, fil, zebra ve Afrika antilobu etlerini buldu. Operasyonda toplam 400 kilogram kaplan eti ele geçirildiği açıklandı.

Olayla ilgili 1’isi avcılık yapan toplam 8 kişi gözaltına alınırken, yabani ve korunması gereken hayvanların Tayland’da kesildikten sonra başta Çin olmak üzere başka ülkelere kaçak yollarla satıldığı ortaya çıktı.

Kaçakçılığın en yoğun olarak yapıldığı ülkelerin başında gelen Tayland, dünyada kaplan nüfusunun son yıllarda en fazla azaldığı ülkelerden biri olarak da dikkat çekiyor.

Dünya genelinde 100 yıl önce yaklaşık 100 bin civarında kaplan olduğu tahmin edilirken günümüzde sadece 3 bin 200 adet kaplan kaldığı biliniyor.

04.02.2012

———————————————————————

Tayland’a Gönderilmek İstenen 145 Kilo 400 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

Zeytinburnu’nda bir depoya yapılan baskında deniz yoluyla Tayland’a gönderilmek için hazırlanan küçük vinç makinalarının içine saklanmış 145 kilo 400 gram uyuşturucu maddesi metamfetamin ele geçirildi.

Zeytinburnu’nda bir depoya yapılan baskında deniz yoluyla Tayland’a gönderilmek için hazırlanan küçük vinç makinalarının içine saklanmış 145 kilo 400 gram uyuşturucu maddesi metamfetamin ele geçirildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan İran uyruklu 5 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapan bir örgüte yönelik çalışmasını geçtiğimiz ay tamamladı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 24 Ocak’ta Zeytinburnu’nda bir depoya ve aynı anda Fatih’te bir eve operasyon düzenlendi. Depoda yapılan aramada Tayland’a gönderilmek için hazırlanmış küçük vinç makinalarının iç kısmına saklanmış 145 kilo 400 gram metamfetamin bulundu. Bunun üzerine İran uyruklu Meraj D., Davoud R., Bıjan A., Seyed Amır M. ve Tahmına R., gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan ve elebaşılığını Meraj D.’nin yaptığı şebekenin metamfetamini İran’da ürettiği öğrenildi. Şebeke üyelerinin işadamı kılığında satın aldıkları vinç makinelerini deniz yoluyla Tayland’a götürmek olduğu belirtildi. Zanlıların asıl amacının vinç ticareti değil vincin içindeki uyuşturucuyu satmak olduğu bildirildi.

Yetkililerce, 145 kilo 400 gram metamfetaminin, şimdiye kadar bir operasyonda ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi. Ayrıca 2009 yılında 96, 2010’da 107, 2011’de ise iki ayrı operasyonda 161 kilo metamfetamin ele geçirildiği belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 4’ü tutuklanırken Tahmına R. serbest kaldı.
08.02.2012

———————————————————————

DIŞİŞLERİ: TAYLAND’A BİR KARTONDAN FAZLA SİGARA SOKMAYIN!!!

Dışişleri Bakanlığı, Tayland’a seyahat edecek vatandaşları, yanlarında bir kartondan fazla sigara ile ülkeye giriş yapmamaları konusunda uyardı.

Dışişleri Bakanlığı, Tayland’a seyahat edecek vatandaşları, yanlarında bir kartondan fazla sigara ile ülkeye giriş yapmamaları konusunda uyardı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Tayland makamları söz konusu limitin ihlal edilmesi durumlarında son derece katı bir tutum izlemekte olup, yüklü miktarda para cezası almakta ve yasal işlem başlatmaktadırlar. Tayland’a seyahat edecek vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için bu konuda dikkatli davranmaları uygun olacaktır.” denildi.
13.02.2012